Сусрет министра Удовичића са Неџмедином Билалом Ердоганом и др Мехметом Мухаремом Касапоглуом, највишим званичницима Турске у области спорта

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је на позив Неџмедина Билала Ердогана, председника Светске конфедерације традиционалних спортова и др Мехмета Мухарема Касапоглуа, министра омладине и спорта Републике Турске, узео учешће на Етноспорт форуму у Истанбулу, који је званично отворио председник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган.

У свом обраћању министар Удовичић је истакао значај очувања традиционалних спортова чијом се популаризацијом и масовношћу ствара не само спортска вредност, већ и спона између младих и традиционалних вредности. На тај начин, кроз неговање вештина и покрета, преноси се генерацијско наслеђе, што директно утиче и на физичко и ментално здравље. Министар Удовичић је нагласио значај ове додатне вредности, посебно у временима изазова који су на глобалном нивоу у свим сферама друштва и деловања. Такође, врхунски спорт је медијски доминантан, али једнако важно је бављење спортом у свим његовим облицима у целој популацији јер то заправо јесте предуслов здравља, а традиционални спортови су управо један од највреднијих механизама за обезбеђење овог циља, закључио је министар Удовичић.

На маргинама форума министар Удовичић састао се и билатерално са својим колегом др Мехметом Мухаремом Касапоглуом и том приликом разговарао о утицају пандемије на спорт и младе и интензивирању билатералне сарадње у областима омладине и спорта две државе. Министри су конкретизовали пројекте које ће убудуће реализовати кроз потврђено добро сарадњу и искуства спортиста и тренера две земље.

Top