Стартап такмичење "Ринг Србија": Пројекти омладинског предузетништва су приоритет

Отварајући скуп, помоћник министра омладине и спорта Снежања Клашња је подсетила да су кроз стални дијалог са представницима младих и кроз истраживања њиховог положаја и потреба, управо питања запошљавања и предузетништва дефинисана као најважнија питање за младе у Србији.

Обраћајући се учесницима, она је нагласила да Mинистарство омладине и спорта препознаје ове потребе, због чега су у последње три године подршка запошљавању и предузетништву циљ највишег приоритета Сектора за омладину, што је и дефинисано кроз нову Националу стратегију за младе.

"Само у протеклој години, кроз пројекте које је министарство финансирало за реализацију циљева стратегије, обучено је скоро 3200 младих у области запошљавања и омладинског предузетништва, 222 је прошло програме стручне и радне праксе, развијено је 57 ученичких компанија, а скоро 400 младих је запослено", истакла је Клашња.

Према њеним речима, једино интерсекторски приступ институција државе и заједнички рад са невладиним организацијама и међународним партнерима може донети резултате, а као пример добре праксе навела је и ово такмичење, јер је сјајна прилика за младе предузетнике да представе своје идеје и процене како их пласирати на тржиште у условима озбиљне конкуренције, која заиста подсећа на ринг.

“Министарство омладине и спорта сваке године финансира више пројеката удружења грађана и јединица локалне самоуправе усмерних ка запошљавању и предузетништву младих”, закључила је помоћник министра за омладину и спорт Клашња.

Такмичење „Ринг Србија“ по други пут организује Удружење младих привредника Србије као део глобалног пројекта за прикупљање финансијских средстава за стартапе „Get in the ring“ (GITR). Србија је једна од преко 50 земаља која има прилику да пошаље свог представника на седмо финално GITR такмичење.

У боксерском рингу, стартапи ће одмеравати снаге у различитим категоријама бизниса. Победник из Србије ће учествовати на регионалном такмичењу у Софији, одакле ће се најуспешнији у Јужној Америци такмичити за награду у вредности од 1.000.000€.

Top