Српски стонотениски ас Александар Каракашевић званично завршио играчку каријеру

На такмичарску каријеру дугу више од три деценије прослављени стонотениски ас и репрезентативац Србије Александар Каракашевић ставио је тачку на мечу између Србије и Француске у квалификацијама за Европско првенство који је одржан 24. јануара 2023. у дворани Шумице у Београду. 

Каракашевић има 47 година, пет пута учествовао је на Олимпијским играма, освојио бројне медаље на великим такмичењима, од чега 14 на шампионатима Европе, а од 2017. године је и председник Савеза.

Његовом опроштају у пуној дворани "Шумице" присуствовали су министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек од којих је добио и пригодне поклоне, затим потпредседник ОКС Жарко Зечевић, посебни саветник министра спорта Дејан Бојовић, легендарни стонотенисер Зоран Калинић и бројни други.

"Драго ми је што су дошли најважнији људи српског спорта. Хвала им, али руку на срце и заслужио сам дугом каријером и резултатима које сам постигао. Сад се окрећем томе да на други начин допринесем стоном тенису и колико год је наш спорт специфичан верујем да имамо будућност" - рекао је Каракашевић.

Он је додао да остаје жал што није освојио олимпијску медаљу.

"Био сам тако близу, у Атини посебно, плус четири четвртфинала Светских првенстава, али то је све иза мене. Каријера је била дуга, успешна, а сада следе нови изазови. Наш проблем је што не можемо да обећамо олимпијску медаљу, јака је конкуренција, али имамо Димитрија Левајца, неколико девојака које су близу и верујем у њих" - закључио је Каракашевић.

Top