Србија учествује на првим Европским олимпијским играма

„Србија шаље јак тим на прве Европске олимпијске игре и биће нам задовољство да им будемо домаћини на такмичењу следеће године“, поручио је Клег.

Квалификациони процес за Баку 2015 је на половини, а до сада су норму за такмичење испунили српски спортисти из баскета 3 на 3, кајака, гимнастике, рвања и бокса.

Удовичић је изразио задовољство посетом централном штабу игара Баку 2015, олимпијском селу и спортским борилиштима.  „Ово је за мене била одлична прилика да упознам српске чланове тима Баку 2015 који дају свој допринос да прве Европске олимпијске игре буду успешно реализоване. Наши спортисти су свесни великог значаја ових игара које ће постати један од водећих такмичења у календару међународног спорта и веома су срећни због прилике да бране боје Србије у Бакуу“, казао је Удовичић.

Прве Европске игре биће одржане од 12. до 28. јуна 2015. у главном граду Азербејџана. На програму ће се наћи 18 олимпијских спортова и карате, баскет 3 на 3 и фудбал на песку као спортови који се не налазе на програму Летњих олимпијских игара. Очекује се учешће око 6000 спортиста из 49 европских земаља.

До сада је потврђено да ће у 11 спортова спортисти директним кваификацијама или индиректно (освајање бодова за ранг листе или пласман на квалифкациона такмичења) моћи да се квалификују за учешће на ОИ у Рију 2016.

Top