Србија на победничком постољу у Мексику!

Злато и сребро стиже нам из далеке Гвадлахаре, са Светског шампионата у теквондоу, где су се након сјајних наступа на победничко постоље попели Александра Перишић и Мехди Ходабахши.

Српска химна интонирана је након што је злато освојио Мехди Ходабахши у категорији до 87 килограма, а затим је наслов вицешампиона света у категорији до 67 килограма понела и наша репрезентативка Александра Перишић. 

Тридесетједногодишњи Мехди на путу до најсјајнијег одличја, другог у каријери, стартовао је победом над Азербејџанцем Талехом Сулејмановим, било је 2:0 (0:0, 8:4). У осмини финала елиминисао је Иранца Аболфазла Абасија 2:0 (3:1, 8:8), у четвртфиналу био је бољи од Џордана Стјуарта из Канаде 2:0 (2:1, 3:3). У полуфиналу Мехди је салвадао Узбекистанца Никиту Рафаловича 2:0 (6:3, 3:2) и на крају у борби за злато Кинеза Мингкуана Менгома 2:0 (1:0, 5:4). Ходабахшију је ово друго светско злато у каријери, прво је исковао 2015. године у Русији.

Сребрну медаљу Србији донела је Александра Перишић која је у финалу поражена од домаће такмичарке Лесли Солтеро у завршници треће рунде. Претходно је Пешићева редом побеђивала Порториканку Роман (2:0), затим олимпијску вицешампионку Лорен Вилијамс из Велике Британије (2:1), у четвртфиналу пала је и бронзана из Рија и Токија Рут Гбагби из Обале Слоноваче (2:1). У полуфиналу сјајна Александра је била боља од Бразилке Милен Титонели (2:1).

Александра Перишић и Махди Ходабаши су нашој земљи донели девету и десету медаљу са Светских првенстава, на којима сада имамо укупно три злата, једно сребро и шест бронзи.

Честитамо!

Top