Србија лидер у коришћењу омладинских европских фондова

„Од три милиона евра колики је укупан буџет Европске омладинске фондације, млади у Србији добрим пројектима успевају да повуку чак 10 посто за активности које се реализују у нашој земљи. Од 47 земаља чланица Савета Европе, лидери смо по броју одобрених пројеката који су усмерени на подстицање активизма и мобилности младих из Србије“, рекао је министар Удовичић.

Говорећи о активностима које Министарство спроводи у сарадњи са Саветом Европе, министар Удовичић је посебно истакао заједничке акције у оквиру пројекта о мобилности младих кроз европску омладинску картицу коју у нашој земљи користи више од 70.000 младих. Користећи погодности картице, поред бројних попуста у земљама чланицама Савета Европе, млади су у могућности да користе и олакшице кроз мрежу од више од 700 попуста на националном нивоу.

„Активно подржавамо и наднационалне кампање „Сви различити, сви равноправни“, „Борба против говора мржње на интернету“ и „Омладински амбасадори мира“ и задовољство ми је што су наше акције у оквиру тих кампања препознате као пример добре праксе од стране Савета Европе“, казао је Удовичић.

Top