Србија домаћин Првенства света у рвању 2022. године -  Изнова доказујемо да смо лидери у организацији међународних спортских такмичења

Београд ће 2022. године бити светска престоница рвања, јер је Међународна рвачка федерација Србији доделила домаћинство Првенства света у рвању, које ће се одржати у нашем главном граду од 01. до 07. новембра. Током седам дана борби у грчко-римском и слободном стилу у мушкој и женској конкуренцији сениора, очекује се да ће у Београду боравити око 2.000 гoстију из 70 земаља.

„Добијање организације Првенства света у рвању 2022. године представља својеврсно признање и потврду да је наш вишегодишњи рад успешан, и да међународни спортски субјекти препознају труд и квалитет који континуирано улажемо у организацију великих такмичења. У периоду од непуних пет година организујемо три велика такмичења,  након Европског првенства у рвању у Новом Саду 2019. године и Индивидуалног светског купа у Београду пре два месеца,  домаћинство Првенству света у рвању је показатељ да смо доказано добри и поуздани домаћини, али и веoма успешни и на пољу спортске дипломатије. Одатле потиче и моја увереност да ћемо оправдати указано поверење и изнова доказати да смо лидери у организацији највећих спортских смотри. Влада Републике Србије наставиће да пружа пуну подршку српском спорту и остаће до краја посвећена унапређењу свих услова како би Србија и у будућности била први избор приликом доделе организација најпрестижнијих светских такмичења”, изјавио је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Србија је у децембру 2020. године била домаћин Индивидуалног светског купа у рвању, када смо светској спортској јавности доказали да имамо капацитете да и у ванредним условима на глобалном нивоу, беспрекорно организујемо такмичење међународног обима, и при том заштитимо здравље свих учесника.

 

Top