Србија домаћин Европског првенства за одбојкашице 2021.

Србија ће бити главни домаћин Европског првенства за одбојкашице 2021. године. У присуству министра омладине и спорта Вање Удовичића, у Палати Србија, председник Европске одбојкашке конфедерације (CEV) Александар Боричић и председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић, потписали су уговоре о организацији континенталног такмичења. Србија ће добити једну од група, исто као и Бугарска, Румунија и још једна земља која ће накнадно бити одлучена, а у Србији ће бити одиграна и полуфинала, меч за треће место и финале. 

 “Велико ми је задовољство што сам са пријатељима и колегама овде. Честитам Зорану Гајићу на свим успесима што је остварио. Женска репрезентација је прва на свету, мушка четврта. Кад узмемо величину наше земље и поредимо се са највећим репрезентацијама, ово је незамислив успех”, рекао је председник Александар Боричић и додао:

“Европска федерација је променила начин организације. Идуће године први пут ћемо имати Европско првенство за мушкарце у четири државе, за жене такође у четири земље, што је осам држава укупно. Бугарска организује првенство до полуфинала, Румунија ће такође бити организатор, а имамо неколико кандидата за четврту државу. Финале ће бити у Србији. Потписали смо уговор са Еуроспортом, како би промовисали првенство.”

Председник ОСС Зоран Гајић је истакао да је веома срећан што је потписан овај уговор.

“Од срца се захваљујем министру спорта и омладине Вањи Удовичићу. Ово ће бити такмичење где ће наша публика видети све играчице. Ту је и Лига нација, где их такође могу видети. На ЕП 2021. имаћемо десетак мечева. Ми као савез добро стојимо и захваљујем се свима који лобирају за нас. И сами знате колико нам помажу. Клубови су ћелије играча и то нас брине. Захваљујући овом првенству, надамо се да ће клубови произвести још више играча и играчица”, закључио је Гајић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је подсетио да је Србија једина земља на свету која је на Светском првенству у обе конкуренције играла у самој завршници.

“То је за сваки понос, сви заједно смо се радовали. Њихови успеси говоре колико се систематски улаже у одбојку. Резултати су дошли након континуираног улагања и финансирања. Честитам Гајићу и Боричићу и свима осталима који су видели да је темељан рад прави рад. Драго ми је што ћемо 2021. представити одбојку. То је значајно за девојке, као и генерално за све спортисте, што ће играти пред својом публиком. Жеља нам је да промовишемо девојчице и дечаке у спорту. После сваког такмичења наша база је јача и бројнија”, рекао је Удовичић и закључио:

“Слободно ћу рећи да ће ово првенство бити најбоље организовано такмичење. Поставили смо стандарде, сигуран сам да ће Београд и Србија бити прави домаћини. Сви који буду дошли, сигурно ће пожелети да се врате у Србију.”

 

Top