Спорт у функцији сарадње младих у региону

Полазећи од улоге спорта у друштву, као и развоју личности сваког појединца, помоћница министра се посебно осврнула на значај који спорт може имати у повезивању младих нашег региона.

20151128_115854

Једна од предности спорта јесте та да повезује младе. Спорт је универзални језик који може помоћи у промовисању основних људских вредности, допринети изградњи мира, толеранцији и разумевању. Наша намера је да успоставимо одржив регионални програм који ће омогућити размену младих, организовање заједничких активности ради побољшања квалитета здравља младих, запошљавања, предузетништва, волонтирања, као и спровођење заједничких спортских активности. Уверени смо да повезивање младих са ових простора кроз спорт може бити повод за пријатељство, унапређење сарадње и развој региона, истакла је помоћница министра.

IMG_20151128_121606

У склопу ове теме присутнима су се обратили и представници делегације младих и министарства задуженог за младе из Републике Киргистан, који су посетили Сајам спорта 28. новембра у оквиру студијског боравка и пренели своје задовољство пријемом у Србији и достигнућима исте у области омладине и спорта.

Top