Састанак министра Удовичића и израелског амбасадора Јахела Вилана – Формализација сарадње је у обостраном интересу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са израелским амбасадором у Србији  Њ. Е. Јахелом Виланом и том приликом разговарао о формализацији сарадње у областима спорта у будућности која би додатно ојачала билатералне односе двеју земаља.

Министар Удовичић и амбасадор Вилан су се током конструктивног разговора сложили да интензивирање размене знања и искустава из области омладине и спорта између Србије и Израела, у години када обележавамо 30 година од обнављања дипломатских односа, може додатно ојачати пријатељске везе.

Министар је истакао да су улагања у српски систем спорта рекордна, да се граде нови капитални спортски објекти, и да се паралелно са тим у нашој земљи организују најпрестижнија међународна спортска такмичења, као што је Светско дворанско првенство у атлетици наредног месеца и Светско првенство у рвању у септембру месецу. Министар Удовичић је упутио отворени позив израелским спортистима да се за највећа такмичења припремају у Србији, која ће их радо угостити.

Саговорници су се сложили да је формализација сарадње у областима омладине и спорта у обостраном интересу.

 

Top