Шампиони побеђују поштено - нулта толеранција Србије за допинг и у новом Закону о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту

Доношењем Закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту Србија је потврдила решеност да и у овој области остане лидер у региону, прати међународне стандарде и настави однос нулте толеранције према допингу у спорту.

„Српски спорт без сваког облика допинга је постулат нашег система, јер допинг је превара, а шампиони увек побеђују само поштено и зато Србија јесте земља шампиона! Задовољни смо применом Закона о спречавању допинга у спорту из 2014. године, који је у потпуности испунио своју сврху и показао одличне резултате, међутим наша лидерска позиција у овој области потврђује се управо и спремношћу да међу првим земљама у Европи имплементирамо и применимо и све новонастале измене у овој области. Сигуран сам да је како на спортским теренима, али и ван њега, борба против допинга неспоран циљ свих како бисмо заштитили првенствено здравље наших спортиста и свих младих,  омогућили фер-плеј и наставили доследно спровођење нулте толеранције свега негативног у спорту. Циљ је да делујемо превентивно, едукујемо спортисте од најмлађег узраста, ширимо ту свест и код свих младих, јер само уједињеним деловањем институција, кровних организација, националних спортских савеза и спортиста, али и школа, породица, друштва у целости, можемо бити победници у борби против допинга у систему спорта и међу младима”, изјавио је министар Удовичић.

Top