Са младима, за младе - Завршен пројекат „Данас млади, сутра лидери”

Министар омладине и спорта Вања Удовичић доделио је сертификате полазницима радионица у оквиру пројекта „Данас млади, сутра лидери”, чиме је пројекат завршен. Током 18 месеци реализације пројекта одржане су радионице у седам градова и општина у Србији, које је похађало више од 200 младих људи између 16 и 26 година, са циљем да им се омогући равноправан приступ знањима, техникама и вештинама које захтева савремено тржиште рада.

„Влада Републике Србије препознаје значај и важност улагања у младе који својом енергијом и идејама доприносе још бржем напретку Србије. Стицањем нових знања и вештина млади утичу на своју, а тиме и садашњост и будућност свих нас, јер они су наш мотив и покретачка снага. Србија има образоване, амбициозне и вредне младе људе, спремне да се суоче са свим изазовима, а ми ћемо наставити да ослушкујемо њихове потребе, улажемо у њихову будућност и омогућимо да им се испуне снови, овде, у нашој Србији”, изјавио је министар Вања Удовичић.

Пројекат „Подршка Европске уније активном укључивању младих” вредан 4,7 милиона евра, који финансира ЕУ (ИПА 2014) а кофинансира Влада Републике Србије, има за циљ да обезбеди већу друштвену укљученост младих у Србији повећањем запослености, омладинских активности, радног искуства и предузетничке праксе међу младима. Европска унија и Влада Републике Србије су бесповратно доделили 24 гранта,  који ће се реализовати у више од 35 градова и општина у Србији до краја 2021. године.

Пројектни тим „Данас млади, сутра лидери” основао је и Омладински ресурсни центар у Новом Саду и платформу „Хоћу да радим” која ће наставити са подршком младима приликом запошљавања, кроз услуге каријерног саветовања и организовања обука.

 

 

 

Top