Са младима, за младе – Одржана 16. седница Савета за младе

На 16. седници Савета за младе, којом је председавао министар Вања Удовичић, представници младих и представници органа и институција усвојили су одлуке о образовању Сталног стручног тима за ЕУ дијалог младих и Сталног стручног тима за имплементацију Бонског процеса, на претходну иницијативу представника младих. Чланови Савета разматрали су и нове иницијативе и разговарали о планираним активностима у сфери омладинске политике за наредни период.

„Свака иницијатива која долази од младих, а заснива се на конструктивном предлогу за унапређење рада Савета или подразумева побољшање положаја младих је добродошла и ту смо да је прихватимо и подржимо. Успоставили смо динамику заседања на месечном нивоу и инсистирамо на континуираном и отвореном разговору о свим темама које окупирају пажњу младих и уверен сам да само кроз овакво, заједничко доношење одлука, можемо постићи пуно у области омладинске политике”, изјавио је министар Удовичић.

Министар се током седнице захвалио свим младима који су показали високи ниво одговорности и вакцинисали се, нагласивши да на тај начин дају највећи допринос у борби против пандемије.

Top