Рекордна посета другог дана Сајма спорта: Бројне активности легенди спорта, актуелних и будућих шампиона на Сајму спорта Србије

Други дан седмог Сајма спорта Србије био је обележен мноштвом важних и занимљивих активности Министарства омладине и спорта у циљу развоја и промоције спортске сцене и најважнијих долазећих манифестација које ће у наредном периоду бити организоване у нашој земљи. У наставку јучерашњег састанка кватрилатерале министара спорта Србије, Грчке, Бугарске и Румуније – на којем је било речи о могућој заједничкој кандидатури ове четири земље Балкана за заједничку организацију ЕП 20208 и СП 2030 у фудбалу, једна од најважнијих тема проистеклих из јутарњег билатералног састанка министра Вање Удовичића са бугарским колегом министром Красеном Кралевим била је заједничка организација ЕП 2021 у одбојци за жене.

Министри су обилазак излагачког програма Сајма започели званичном посетом штандовима  Антидопинг агенције Србије и Завода за спорт и медицину спорта – на којима су уприличени састанци са директорком др. Милицом Вукашиновић-Весић и директором Гораном Бојовићем. На штанду Спортског савеза Србије министре Удовичића и Красева дочекао је председник Спортског савеза Србије и вишеструки шампион у рвању Давор Штефанек. Министри су посетили и штанд Параолимпијског савеза Србије, док им је добродошлицу на штанд Олимпијског комитета Србије пожелео председник Божидар Маљковић. Обилазак Сајма спорта министри су искористили да размотре нове области сарадње на пољу спорта између двеју земаља.

У даљем току радног дана, штанд Министарства омладине и спорта је угостио трофејне репрезентативце из параолимпијских спортова, приликом чега им је министар Удовичић честитао на бројним медаљама и успесима – и потврдио још већу подршку Министарства за њихове припреме и такмичења.

Занимљив разговор о коришћењу развоја канала комуникације и нових информативних токова у корист спорта вођен је са спортским новинарима, у коме су министарство и медији потврдили своју посвећеност промоцији заједничких циљева и правих вредности спорта.

Најмасовнија церемонија доделе признања овогодишњег сајма спорта уприличена је за најбоље тимове Прве џудо лиге Србије , чијим члановима је министар Удовичић лично уручио медаље на трофејном подијуму.

У сусрет Европском првенству у кошарци за жене следеће године у нашој земљи, Министра Удовичића су на штанду Кошаркашког савеза Србије примили председник Предраг Даниловић и генерални секретар савеза Дејан Томашевић – размотривши најважније теме везане за успешну организацију ове важне манифестације за нашу земљу, спортску сцену и привреду.

Посебно занимљив део данашњег премијерног програма Сајма спорта била је промоција књиге „Медаље заувек“ – дела које је живописно овековечило каријере и највећа достигнућа 60 легендарних освајача медаља на највећим међународним такмичењима за нашу земљу.

 

 

Top