Расписује се Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена за студије у иностранству

На 81. седници Фонда за младе таленте Републике Србије одржаној 17. септембра 2018. године, којом је председавао председник Фонда за младе таленте Републике Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић, донета је Одлука о расписивању Конкурса за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2018/19. годину.

Такође, на 81. седници Фонда усвојена је прелиминарна Листа кандидата који испуњавају све услове конкурса и прелиминарна Листа кандидата који не испуњавају један или више услова или имају непотпуну документацију по Конкурсу за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2017. године.

Документацију на Конкурс поднело је 1869 кандидата. Од укупног броја пријављених, 1423 кандидата испуњава све услове Конкурса, док 446 кандидата не испуњава један или више услова Конкурса и/или има непотпуну документацију.

Сви кандидати који су поднели пријаве на Конкурс могу поднети примедбе и допуну документације по Конкурсу најкасније до уторка, 25. септембра 2018. године.

Након рока предвиђеног за примедбе и допуну документације биће утврђена Листа добитника награда Фонда за младе таленте Републике Србије

Наведене листе истакнуте су на интернет презентацији Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs  и Фонда за младе таленте Републике Србије – www.fondzamladetalente.rs.

Листу можете преузети ОВДЕ.

Уз наведене листе објављена је и информација о начину и роковима подношења примедаба и допуна документације по Конкурсу.

 

Top