Расписан конкурс за генералног секретара Регионалне канцеларије за сарадњу младих

Регионална канцеларија за сарадњу младих (РКСМ), која представља инситиуционални механизам за сарадњу младих Западног Балкана, расписала је данас, по други пут од оснивања 2016. године, конкурс за генералног секретара. Мисија РКСМ је:

 Да подржи регионалну размену младих и њихову размену идеја, као основе будућих перспектива за сарадњу у региону, заснованих на вредностима суживота, толеранције и поштовања људских права и разноликости, као и посвећености инклузији и безбедности;
 Да интензивира регионалну сарадњу младих и институција које се баве младима и да обезбеди имплементацију заједничких програма за младе који се
фокусирају на принципе демократског управљања, одрживог економског развоја, образовања и иновација;
 Да координира сарадњу младих на Западном Балкану.

Позивамо вас да више о самој РКСМ, као и о условима и трајању конкурса за генералног секретара, детаљне инфомације пронађете на https://www.rycowb.org/ .

У складу са Статутом Регионалне канцлерије за сарадњу младих, националност генералног секретара се ротира на начин који укључује све уговорне стране. Имајући у виду да је тренутни генерални секретар РКСМ из Србије, кандидати из ове уговорне стране не могу да аплицирају за позицију генералног секретара.

Top