Пријем пара атлетичара у Влади Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем и министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем, примила Милоша Зарића, Жељка Димитријевића и Милоша Митића, који су освојили медаље на Светском првенству у пара атлетици у Лондону.

Премијерка је на пријему у Влади Србије исказала захвалност параолимпијским спортистима на томе што нашој земљи приређују успехе и што од ње праве земљу спорта. Брнабић је истакла данас да су српски параолимпијци показали шта значи храброст, упорност и предан рад, и додала да ће Влада наставити да им пружа подршку и помоћ како би добили боље услове за тренирање.

Министар Удовичић је истакао да су резултати које остварују параолимпијци за поштовање, и нагласио да су они велики спортисти и идоли свима.

Министар Ðорђевић је најавио да ће Влада Србије са још већим учешћем наставити да помаже параолимпијцима јер су они прави пример како се бори за Србију.

Милош Зарић је освојио златну медаљу у бацању копља, а Жељко Димитријевић у бацању чуња, док се Милош Митић изборио за бронзано одличје у бацању чуња.

Параолимпијци су премијерки и министрима поклонили мајице репрезентације Србије са својим потписима, а сусрету је, поред спортиста, селектора и њихових тренера, присуствовао и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

Top