Представљен четворогодишњи програм УНИДО-а за запошљавање младих и жена у Србији

,,Овај пројекат је значајан јер ће кроз њега бити обучено 3500 младих предузетника, подржано 1000 бизниса, финансирано 600 најбољих предузетничких идеја, а што је најважније, створиће се 3000-6000 нових радних места“, рекао је Удовичић.

unido1

Он се захвалио представницима UNIDO-а на сјајној сарадњи и на препознавању ове теме која је, како каже, итекако важна за развој нашег друштва, као и њиховој спремности да помогну. Удовичић је истакао да је његов главни задатак и циљ да се створе бољи услове за младе, како би се мотивисали да остану и раде у Србији.

Имајући у виду горући проблем незапослености младих и жена, Министарство омладине и спорта је 2015. године успоставило сарадњу са Организацијoм Уједињених нација за индустријски развој (UNIDO) ради пружања техничке подршке за јачање капацитета младих и жена кроз специјализоване обуке о предузетништву и развоју вештина.

Пројекат ће бити покренут у наредних месец дана, 6 месеци траје припремна фаза, а целокупни пројекат спроводиће се у наредних 48 месеци.

Top