Председница Владе Републике Србије Aна Брнабић и министар омладине и спорта Вања Удовичић са најбољим средњошколцима

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар омладине и спорта Вања Удовичић организовали су данас свечани пријем за ученике средњих школа који су награђени од стране Фонда за младе таленте Републике Србије за резултате постигнуте на признатим такмичењима у земљи и иностранству у 2016. години. Новчане награду је добило 1.407 ученика средњих школа, што је највећи број награђених ученика у једној години од оснивања Фонда.

Обраћајући се добитницима плакета, премијерка Брнабић је истакла да је један од основних приоритета Владе Републике Србије унапређење система образовања, и да је знање свакако најважнија вредност у 21. веку, захваливши пристунима на труду, упорности и храбрости да постигну запажене резултате.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Републике Србије Вања Удовичић честитали су добитницима награда, њиховим родитељима и наставницима и истакли да ће Влада Србије урадити и убудуће  све да створи услове да млади могу да се усавршавају, напредују и образују на највишем нивоу, као и да Србију препознају као земљу у којој желе да остану и раде.

 „Ви сте понос наше данашњице и наша будућност, наш бренд и најлепша слика Србије, они који  ће мењати на боље нашу земљу и имати позитиван утицај на промене и у њеном окружењу. Наставићемо са улагањем у младе таленте кроз рад Фонда, кроз који је од 2008. године, награђено и стипендирано више од 22.600 ученика и увек ћемо бити ту да вас подрживо у вашим циљевима, амбицијама и да препознамо и наградимо ваше успехе“, истакао је овом приликом министар Удовичић.

Фонд за младе таленте основала је Влада Републике Србије с циљем да младим, вредним и образованим људима омогући што боље услове за школовање и академско и профеисонално усавршавање. Догађају је присуствовао велики број награђених средњошколаца, њихових родитеља и наставника.

Top