Потписани уговори са представницима локалних самоуправа и удружењима – Градимо темеље за нове генерације

Министар омлaдине и спорта Вања Удовичић данас је потписао уговоре са представницима локалних самоуправа и удружењима за реализацију 96 пројеката усмерених ка остваривању свих девет циљева Националне стратегије за младе.

Kроз активности Министарства омладине и спорта и сарадњу са међународним партнерима, у претходних пет година, запослило се или самозапослило преко 3.500 младих, а више од 30.000 младих било је на обукама за повећање запошљивости, управљање каријером и стручним праксама.

„Честитам свима почетак новог циклуса сарадње на остварењу циљева омладинске политике и драго ми је да овако важан подухват започињемо у недељи када и цела Европа обележава Европску недељу младих, ове године са темом ,,Наша будућност у нашим рукама”. Кроз ове пројекте, делимо заједничку визију будућности, у којој сви дајемо свој максимум и на свакодневном нивоу ово друштво чинимо бољим. Кроз повезивање младих на регионалном и глобалном нивоу, кроз различите видове едукација и информисања, са циљем непрестаног усавршавања младих, стварамо једну велику породицу, у којој заједно растемо, напредујемо и отварамо се ка свету нових идеја и иницијатива. Само тако градимо темеље за нове генерације, за нову децу која ће за најбоље примере имати људе из свог најближег окружења. Сви успешни пројекти започињу добром идејом, а снага и карактер се показају приликом реализације, када своју идеју претварамо у дело. Министарство омладине и спорта је ту да тај процес од добре идеје до крајње реализације подржи и мотивише све оне који мисле да је нешто недостижно да истрају, јер крајњи резултат је нешто чиме ћемо се сви поносити”, изјавио је министар Удовичић.

Министарство омладине и спорта је за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих и развој и спровођење омладинске политике обезбедило преко 240 милиона динара.

Top