Потписан Меморандум о сарадњи у областима омладине и спорта са Краљевином Мароко

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар спољних послова Краљевине Мароко Насер Бурита, потписали су данас у Београду Меморандум о сарадњи две земље, настојећи да успоставе сарадњу између омладинских и спортских структура.

Путем сарадње државних институција, удружења младих и удружења за младе радиће се на промовисању јачања и развоја веза између младих људи две земље. Сарадња ће се развијати кроз размену информација о омладинским питањима и примерима добре праксе у планирању и спровођењу пројеката намењених младима и кроз подршку омладинским организацијама при подношењу заједничких пројеката међународним организацијама све у складу са законодавством обе земље.

Министарства омладине и спорта Републике Србије и Краљевине Мароко обезбедиће подршку у успостављању партнерстава између организација у области спорта и подстицати учешће представника на спортским догађајима организованим у обе земље.

У области спорта кроз разне активности размењиваће се искуства о спортским објектима, условима за такмичења и тренинге, припрема националних тимова, едукацији спортских стручњака и о спортском туризму. Такође, стручни тимови две земље размењиваће информације и искуства у области спортске медицине и борбе против негативних појава у спорту.

 

Top