Потписан Меморандум између Србије и Бугарске о разумевању у областима омладине и спорта

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић и министар омладине и спорта Републике Бугарске Красен Кралев потписали су данас у Софији Меморандум о разумевању између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства омладине и спорта Републике Бугарске о сарадњи у областима омладине и спорта.

Током данашњег сусрета два министра констатован је изузетан значај данашњег и формалног потписивања Меморандума који ће додатно ојачати пријатељске односе две земље и продубити сарадњу у областима омладине и спорта.

У отвореном и конструктивном разговору било је речи о свим моделима и аспектима сарадње у области спорта кроз спортски туризам, размену искустава и знања у стручном раду, затим сарадњи у борби против негативних појава у спорту, размени искустава у погледу развоја спортске инфраструктуре, као и будућој заједничкој организацији највећих светских и европских такмичења уз већ добијену заједничку организацију Европског одбојкашког првенства за жене 2021. године.

У области омладине, посебан акценат у разговору био је на размени искустава и знања и сарадњи у предузимању мера и активности за повећање запошљивости и самозапошљивости младих, здравих и безбедних стилова живота, волонтеризма и активизма младих.

 

Top