Помоћник министра Снежана Клашња на отварању Пете конференције о каријерном вођењу и саветовању

Фондација Темпус -  Национални центар Еурогајденс мрежа  је по пети пут, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта, организовала  конференцију: ,,Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији и Европи, 6. октобра 2017. године у у Београду.

На отварању скупа Снежана Клашња је истакла важност каријерног вођења и саветовања за професионални развој и бољу запошљивост младих као  и посвећеност Министарства омладине и спорта и других надлежних органа спровођењу мера из стратешких докумената у овој области. Указала је на добра постигнућа али и изазове у овој области у Србији и на важност континуиране размене примера добре праксе на домаћем и међународном плану као и на значај учешћа делегације Србије  на ЕУ конференцију о политикама целоживотног вођења, која је одржана 27. и 28. септембра 2017. године у Естонији.

Конференција је окупила преко 150 практичара из из васпитно-образовнх установа, универзитета, државних органа и институција, представнике међународних Еурогајденс центара, Европског центра за развој стручног образовања и невладиног сектора. У оквиру сегмента размене искуства и добрих пракси на европском и међународном нивоу на конференцији су излагали представници Чешке, Словачке, Мађарске, Португала и Хрватске.

На конференцији је било речи и о покретању новог Еуропас формата биографије који би свима а поготову младима требало да олакша процес тражења посла. Од ове недеље се на сајту Еурогајденса у Србији  овај формат биографије може наћи и на српском језику.

Top