Помоћник министра Снежана Клашња на отварању Међународне конференције "Млади у свим политикама на локалном нивоу"

Стална конференција градова и општина је међународну конференцију „Млади у свим политикама на локалном нивоу", у уторак, 10. октобра 2017. године у Дому омладине у Београду. Конференција je организована у току Европске недеље демократије на локалном нивоу, а у оквиру пројекта LADDER (Local Authorities as Drivers for Development Education and Raising Awareness) којим координира ALDA (Association of Local Democracy Agencies), а који финансира Европска унија. Након првог дана који се одржава у Београду, учесници конференције ће посетити Сремске Карловце и Зрењанин.

Овом приликом присутнима су се, поред помоћнице министра, Снежане Клашње обратили: Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО, Бојан Стевић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе, Станка Параћ Дамјановић, из Европске асоцијације за локалну демократију (АЛДА) и  Стелиана Недера, заменица сталне представнице УНДП у Србији.

Снежана Клашња је истакла значај умрежавања и координације свих субјеката омладинске политике у пружању интегрисаних услуга на локалном нивоу у складу са међународним и националним стандардима, али поштујући специфичности сваке локалне заједнице.

Циљ ове конференције је да се кроз дијалог републичких и локалних власти, невладиних организација и омладинских радника, отвори дискусија о заједничким циљевима и задацима везаним за развој омладинске политике на локалном нивоу, посебно у областима: запошљавање, јавно здравље, пољопривреда и социјална политика.

Top