Помоћник министра Снежана Клашња на обележавању 70 година рада медицинске школе „Др Андра Јовановић“ у Шапцу

Ова школа је је једна од три прве основне медицинске школе у Србији. Помоћник министра омладине и спорта имала је прилику да се упозна са изузетним резултатима које ова школа постиже како у спортским такмичењима, тако и на плану укупног образовно-васпитног рада али и да разговара са наставничкким колективом и ученицима.

Том приликом Снежана Клашња је изјавила да јој је задовољство да буде у школи која може бити узор другим установама у Србији по резултатима ученика и наставника на спортским такмичењима, тако и по условима које пружа у реализацији практичне наставе и промоцији успешних младих.

,,На зидовима школе као и на билбордима које већ годинама постоје у Шапцу су слике управо најуспешнијих младих, ученика генерације и најбољих практиканата са јасним порукама да се рад, труд и учење вреднују. Министарство омладине и спорта подржава овакав приступ и кроз рад Фонда за младе таленте Републике Србије који је од 2008. године до сада стипендирао/наградио 219 ученка и студената из Шапца од којих је 37 ученика управо школе ,,Др Андра Јовановић“. Овом приликом желим да позовем све младе да се укључе и у програм Млади су закон које финансира Министарство омладине и спорта, а преко кога можете реалитзовати локалне акције за које сматрате да су важне за вас и вашу локалну заједницу и тиме допринесете њеном развоју. Честитам колективу школе, ученицима, родитељима и локалној заједници на јубилеју и изузетним резулзтатима које сте заједничким радом постигли“, истакла је Снежана Клашња.

Top