Помоћница министра за омладину доделила медаље учесницима омладинског кампа на Каменичком вису

Помоћница министра за омладину, Снежана Клашња присуствовала је данас завршном догађају пројекта „Фер Плеј Пантелеј – омладинска олимпијада спорта и знања“ заједно са председником Градске општине Пантелеј Братимиром Васиљевићем доделила медаље и сертификате младим учесницима  четвородневних спортско-едукативних омладинских кампова у Каменици.

Помоћница министра је истакла да је Министарство омладине и спорта подржало овај пројекат Градске општине Пантелеј јер се њсиме реализује Национачлна стратегија за младе на локалном нивоу и подстиче активизам младих. ,,Овај пројекат омогућава младима да проводе слободно време на квалитетан начин и да развијају здраве стилове живљења кроз спорт и учење.Камп је  уједно и школа другарства и фер плеја и прилика за лични и професонални развој младих“

Пројекат „Фер Плеј Пантелеј – омладинска олимпијада спорта и знања“ је финансирало Министарство омладине и спорта кроз конкурс за подршку јединицама локалне самоуправе које имају канцеларију за младе  у циљу пружања подршке младима Нишавског округа за боље управљање сопственим ресурсима, квалитетније провођење слободног времена, промоције  репродуктивног здравља младих, здравих и безбедних стилова живота.

Обраћајући се присутнима предедни Градске општине Пантелеј се захвалио  Министарству омладиие и спорта на подршци и препознавању значаја рада градских општина  а младима је поручио да наставе да се баве спортом, да се друже и  уче и и да успех неће изостати.

Кроз омладински камп, 100 младих је имало прилику да прође кроз едукативне и спортске садржаје, међу којима су предавања о здравим и безбедним стиловима живота, начинима прикупљања средстава за реализацију различитих активности и пројеката, туристичким потенцијалима тог краја. Такође, кроз спортски део олимпијаде, такмичили су се у кошарци, скоку у вис и даљ, стоном тенису, пикаду и шаху.

 

Top