Помоћница министра Снежана Клашња посетила волонтере у Обреновцу

 У оквиру овог кампа, волонтери раде на уређењу обреновачког излетишта Забран, игралишта ФК „Забрежје", Дома културе на Забрежју, чишћењу месних заједница Мала Моштаница, Барич, Звечка, Велико Поље и Грабовац, као и различитих локација у градском делу општине Обреновац, а у активностима учествује група младих из Немачке, Чешке, Мађарске, Турске, Велике Британије, Грчке, Италије, Данске, Шпаније и Француске.

 „Морам да нагласим да ми помажемо и организујемо одлазак наших младих у волонтерске кампове широм Европе. Канцеларија за младе општиине Обреновац је један од таквих регрутних центара и сви заинтересовани се преко својих локалних канцеларија за младе могу информисати о камповима у иностранству.“- рекла  је Снежана Клашња. У оквиру Канцеларије за младе Обреновац од 2009. године функционише Европски волонтерски сервис.

„Идеја је била, као и код других, спојити људе који желе да волонтирају, са појединцима и организацијама којима су волонтери потребни. Кроз волонтерски програм је прошло на стотине младих људи из Обреновца, што данас изгледа као једна мала победа. Њима је то сјајно искуство, а нама прилика за развој Обреновца и ветар у леђа за промоцију волонтирања међу младима са локала. Наша општина је прва и једина општина у Србији која даје 10.000 динара свакој младој особи која се одлучи да путује на камп. Уз обезбеђен смештај и храну, то је изузетна прилика за лични развој и ја овом приликом позивам младе људе да те прилике и користе.“ - поручио је Вранешевић.

Top