Помоћница министра Снежана Клашња на отварању Сајма омладинског предузетништва

Привредни форум младих у оквиру пројекта Пут младог предузетника , који је финасијски подржало Министарство омладине и спорта, организује први тродневни Сајам омладинског предузетништва. од 13. до 15. децембра у Београду.

Првог дана сајма, на свечаном отварању присутнима су се обратили Ненад Поповић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој, Снежана Клашња помоћница министра омладине и спорта, Лаура Павловић, директорка канцеларије за економски и демократски развој УСАИД у Србији, Даниел Берг, директор ЕБРД канцеларије за Србију, Зоран Мартиновић, директор Националне слжбе за запошљавања а сам  Сајам је званично отворио Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

Снежана Клашња је у свом обраћању истакла значај сарадње у области запошљавања младих, нагласила је да је један од приоритета рада Владе РС  већа запошљивост и самозапошљивост младих и да је Министарство омладине и спорта само у последње четири године подржало 136 пројеката усмерених ка смањењу незапослености, подстицању предузетништва и самозапошљавања младих.  Као резултат тога  13 620 младих је прошло кроз обуке којима се доприноси запошљавању и запошљивости , 1360  је прошло програме стручне и радне праксе, запослило/ самозапослило   се 1037  младих и формирано  je 10 бизнис инкубатора. Навела је да је Сајам и прилика да  се предузетници и они који имају предузетничке идеје представе компанијама које ће приказати своје активности и програме подршке омладинском предузетништву.

Сајам ће окупити 60 различитих излагача, а очекује се преко 1500 посетилаца. Кроз интерактивне панел сесије посетиоци ће имати прилику да разговарају са представницима компанија, младим предузетницима и представницима институција о предузетничким идејама и начинима реализације истих.

Top