ПОЧЕО ЈУБИЛАРНИ 10. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА – Јединствено место дружења и промоције спортских вредности

Јубиларни 10. Међународни сајам спорта, који под покровитељством Министарства омладине и спорта, традиционално организује Спортски савез Србије, одржава се од данас до недеље на Ади Циганлији. Приликом званичног отварања овогодишњег сајма многобројним присутним љубитељима спорта, спортским радницима и спортистима обратили су се министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

„И ове године окупили смо цео систем српског спорта са истим циљем као и у претходној деценији, да поред промоције спортских вредности и резултата, кроз игру и едукацију мотивишемо све, а пре свега најмлађе да се баве спортом и постану део најуспешније спортске породице у региону. У периоду који је иза нас, са поносом можемо рећи да смо још једном доказали да смо спортска нација, да је Србија земља спорта и великих шампиона. Нисмо одустали и нисмо се предали, држава је пружила никад већу подршку систему спорта, а награде за освајаче медаља су удвостручене у односу нa Олимпијске игре у Лондону 2012. године, и исплаћене су у рекордном року. Наши олимпијци су освојили рекордних девет медаља на Олимпијским играма у Токију, а наши параолимпијци су освојили две златне, три сребрне и једну бронзану медаљу. Заједно смо постигли успехе за поштовање и понос и доказали да смо део система који се показао као најбољи кад је било најтеже”, истакао је у свом обраћању министар Удовичић.

Током овогодишњег Сајма спорта, који се по први пут одржава на отвореном простору, посетиоци ће бити у прилици да се опробају у бројним спортовима и друже са актуелним олимпијским, параолимпијским, светским и европским шампионима.

„Свима који издвоје своје време и посете Сајам спорта, а поготово нашим најмлађим будућим шампионима, желим да уживају и искористе прилику да се опробају у што већем броју спортова. Никад није касно да заволите спорт, зато будите шампиони, изађите на терен са својим другарима, то је увек најбољи избор који можете донети, будите сигурни”, поручио је најмлађим посетиоцима Сајма министар Удовичић.

Top