Почели сусрети младих из Србије и Републике Српске, домаћин Министарство омладине и спорта

Први „Сусрети младих Републике Србије и Републике Српске“, у организацији Министарства омладине и спорта Републике Србије, отворени су данас у Новом Саду и трајаће до 24. децембра.

Великом броју младих у сали Технолошког факултета обратили су се градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић и министар омладине и спорта Вања Удовичић који им је том приликом пожелео добродошлицу у Нови Сад, Европску престоницу младих за 2019. годину.

Ови сусрети треба да допринесу развоју осећаја заједништва међу младима и да им пруже прилику да уче како да се активно укључе у друштвене процесе и да стекну знања и вештине које ће им у будућности помоћи да раде на побољшању сопственог положаја“, објаснио је министар омладине и спорта Републике Србије.

„Надамо се да ће учесници бити задовољни програмом који смо за њих у сарадњи са омладинским удружењима припремили. У наредна три дана млади ће имати прилику за интерактивно учење, креативни рад и умрежавање кроз разноврсне едукативне и културно-забавне садржаје“, истакао је Удовичић.

Пет основних тема овогодишњег скупа кроз које ће млади размењивати идеје, ставове и мишљења, биће: Регионална сарадња Србије и Републике Српске, Дигитални свет као место повезивања младих у региону, Јавни простори као простори за младе, Креативно прикупљање средстава и Мобилност младих кроз омладинске програме.

Следеће године домаћин манифестације која ће постати традиционална, биће Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, а надаље ће се то одвијати наизменично.

Top