Перуничић, Зековић и спортисти заједно са ђацима на „Школском часу“

„Жеља нам је да популаризујемо спорт као саставни део здравог живота сваког детета. То није само наша улога и одговорност као државе, већ и задатак целокупног друштва. Циљ Министарства омладине и спорта јесте ширење базе спорта и укључивање што већег броја деце. Бавимо се њима и дошли смо до нивоа да имамо 350.000 деце која се такмиче и још 100.000 њих који годишње вежбају у школама“, рекао је Перуничић.

Он је заједно са ђацима вежбао и прошао кроз неколико полигона. Организовањем „Школског часа физичког васпитања“ Министарство омладине и спорта жели да скрене пажњу и пошаље поруку деци, али и њиховим родитељима, колико је бављење спортом и физичком активношћу од најранијих дана важно за здравији живот наше деце.

IMG-20150901-WA0032

„У доба када све више деце и младих време проводи крај рачунара, а не у парковима и на теренима, а с обзиром на забрињавајући податак да је свако пето дете у Србији гојазано, сматрам да је веома важно да деци, али и њиховим родитељима скренемо пажњу на значај бављења спортом и физичким активностима. Зато сматрам да је час физичког најбољи начин да ови малишани започну школску годину“, додао је Зековић.

Активностима „Школског часа“ прикључили су се и представници Одбојкашког савеза Србије, потпредседник Вања Грбић, кондициони тренер женске сениорске репрезентације Владимир Банковић и српска репрезентативка Брижитка Молнар, потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић, председник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић, као и ватерполисти репрезентације Србије Душко Пијетловић и Никола Јакшић.

Top