Перуничић затворио Сајам спорта

"Надам се да смо успели у намери да свима вама који сте нам пружили подршку покажемо спортску страну Србије, чији је понос управо спорт. Приводимо крају једну успешну спортску годину и улазимо у, надам се, још бољу 2015. годину", рекао је Перуничић.

Он је подсетио да су наши спортисти у овој години на међународним такмичењима освојили 26 медаља у десет спортова и унели радост у домове грађана Србије.

Према његовим речима, завршена је Стратегија развоја спорта за наредних пет година, чиме смо добили смернице за развој свих области и нивоа спорта у Србији.

"Улазимо у предолимпијску годину и сви морамо да обезбедимо услове како би што више наших спортиста отишло у Рио и постигли још већи успех него у Лондону. Приоритети Министарства и у наредној години биће школски и врхунски спорт, развој спортске инфраструктуре а пре свега доступност спорта свима и укључивање што више деце у спорт", казао је Перуничић.

Он је истакао да му је веома драго што је Сајам посетио велики број деце која су будућност нашег спорта и захвалио се свима који су подржали сајам и препознали његов значај.

Top