Перуничић: Велика светска компанија отворила врата српским студентима

Датум: 29.07.2014 | Категорија: Активности, Омладина,

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић присуствовао је покретању пројекта компаније Хуавеи „Telecom Seeds for the Future“, у оквиру кога ће студенти из Србије први пут отићи на стручно усавршавање у Кину.

"Данашњи догађај можда значи животну прекретницу за 10 стипендиста Фонда за младе таленте који су добили прилику да се усаврше из области информационо-комуникационих технологија у највећем истраживачком Центру за развој на свету, у Шенжену", рекао је Перуничић.

Он је истакао да је примарни циљ Владе Србије и Министарства омладине и спорта повећање запослености међу младима, као и да им се омогуће добре прилике да користећи своје способности могу нормално да живе у Србији.

Перуничић је студентима пожелео да максимално искористе прилику која им се указала и нагласио да је уверен да ће Хуавеи имати разлога да најбољима по повратку у Србију омогући да свој професионални пут наставе у тој компанији, у нашој земљи.

Министарство омладине и спорта и Фонд за младе таленте сарађују са бројним успешним компанијама које послују у Србији, а једна од њих је и Хуавеи, која је омогућила студентима да о њиховом трошку бораве у Кини, док је Фондација „Драгица Николић“ обезбедила џепарац.

Назад

Архива вести