Перуничић угостио делегацију Кинеског олимпијског комитета

Државни секретар за спорт у Министарству омладине испорта Предраг Перуничић примио је данас у Палати Србија делегацију Националног олимпијског комитета Народне Републике Кине и Генералне управе за спорт Кине са којима је разговарао о темама које су значајне за спорт и развијању сарадње у области спорта.

Перуничић је на састанку  пожелео добродошлицу високим званичницима Кинеског олимпијског комитета и изразио уверење да ће сарадња између две државе кроз сарадњу инситуција у области спорта бити интензивирана у наредном периоду.

„Министарство је уредило систем спорта који доноси добре резултате. Трудимо се да га свакодневно унапређујемо у сарадњи са нашим стратешким партнерима: Олимпијским комитетом Србије, Параолимпијским комитетом Србије, Спортским савезом Србије, Заводом за спорт и медицину спорта Републике Србије и Антидопинг агенцијом Републике Србије“, рекао је Перуничић.

Предраг Перуничић истако је да је унапређење школског, рекреативног, универзитетског и врхунског спорта, као и развој спортске инфраструктуре основни су приоритети Стратегије развоја спорта Републике Србије.

Кинеска делегација захвалила се на срдачном пријему, похвалилa успехе српских спортиста и истакла да су јој изузетно значајна пренета искуства Србије у погледу нормативног уређења и финансирања спорта, сарадње између владиног и невладиног сектора у области спорта, обезбеђења здравствене заштите спортистима, радно-правног статуса и образовања спортиста, као и са мерама које Министарство спроводи с циљем унапређења система спорта уз уважавање аутономије спорта.

Пријему су присуствовали и генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки, Дамир Штајнер извршни директор Олимпијског комитета Србије и Милош Миленковић члан управног одбора Међународног олимпијског комитета, као и представници Министарства омладине и спорта.

Top