Перуничић: Спорт да буде доступан сваком детету

У сали школе у којој се окупио велики број малишана, Перуничић је истакао да је један од приоритета Министарства омладине и спорта школски спорт, као и његова популаризација, враћање у школе и доступност свој деци.

"Деца у спорту представаљају један од основних приоритета Стратегије развоја спорта коју је израдило Министарство омладине и спорта. Суштина је да спорт приближимо што већем броју деце, како би на прави начин добили прилику да развију свој таленат", рекао је он.

Перуничић је додао да је програм „Спорт у школе“ бесплатан, што му даје још већи значај, јер финансијски не оптерећује родитеље, а деци од најранијих школских дана пружа прилику да кроз игру уче о фер-плеју, спортском духу и толеранцији.

Пројекат обухвата ученице и ученике основних школа од првог до четвртог разреда који се не баве спортом активно и нису укључени у спортске клубове. Свака школа укључена у пројекат добија реквизите за вежбање које се првенствено одвија кроз игру, уз стручни надзор професора физичког васпитања који су на бироу рада и за то добијају накнаду од Министарства.

Председник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић захвалио се Министарству омладине и спорта на подршци ацији „Спорт у школе“, која ће се, како је рекао одвијати првенствено кроз игру, а мање кроз такмичење, у циљу формирања 500 одељења.

Најмлађи учесници акције извели су вежбе предвиђене овим програмом у којима су поред представника министарства имали прилику да уживају и њихови другари, родитељи, наставници и гости.

Након завршетка акције делегација Министарства омладине и спорта састала се са председницима општина Бечеј и Нови Бечеј, Вуком Радојевићем и Сашом Шућуровићем, са којима су разговарали о плановима и проблемима са којима се становници ових општина сусрећу.

Top