Перуничић примио освајаче медаља на Европском првенству у дизању тегова

Тамаш Кајдочи је у конкуренцији јуниора освојио три медаље: сребрну у дисциплини избачај и бронзане у дисциплинама трзај и олимпијски биатлон, док је Тивадар Кајдочи у конкуренцији такмичара до 23 године освојио бронзану медаљу у дисциплини избачај, што је прва медаља освојена на неком европском првенству у тој старосној категорији у историји Савеза. 

"Ово је наставак одличних резултата стипендиста Министарства омладине и спорта, велики успех за наш спорт и показатељ да рад и труд дају врхунске резултате", поручио је Перуничић.

photo Milan Rasic  12007

Он је истакао да је веома поносан када млади спортисти освајају медаље, посебно када су у питању непрофитабилни спортови, као и да ће Министарство и даље подржавати талентоване спортисте од којих у будућности можемо очекивати још много нових одличја и добрих резултата. 

Пријему су присуствовали и председник Савеза Србије за дизање тегова проф. др Милан В. Михајловић, тренер Тамаша и Тивадара Кајдочија Стипан Верт, као и представници Савеза Србије за дизање тегова.

photo Milan Rasic  12012

На Европском првенству у Литванији Ервин Рожњик је у конкуренцији такмичара до 23 године освојио четврто место у дисциплини избачај. Тамаш Кајдочи прошле године је освојио прве медаље у историји Савеза Србије за дизање тегова на Европском првенству и сребрну медаљу на Олимпијским играма младих.

Top