Перуничић: Медаље показују колико вреди српски кик бокс

"Освојене медаље показују колико неко вреди и колико улаже труда да би постигао запажене резултате. Честитам вам на историјском успеху који сте постигли и желим вам да наставите истим темпом и да и даље промовишете нашу земљу на прави начин", рекао је Перуничић.

Он је истакао да систем спорта који је Министарство успоставило показује резултате, као и да ће се још више унапређивати, како би наши спортисти имали што боље услове и били још успешнији, а Министарство ће увек бити њихов добар партнер на путу до медаља.

Председник Кик бокс савеза Србије др Борислав Пелевић захвалио се на помоћи и подршци Министарству омладине и спорта, које је, како је нагласио веома заслужно за успех који су постигли српски кик-боксери.

DSC07871

"На Светском првенству које је Светска кик-бокс федерација прогласила за најбоље организовано првенство у историји Светске федерације, учествовало је 750 такмичара из 57 земаља. Српски спортисти постали су прваци света у укупном пласману у дисциплини К1 и други у свету у дисциплини лоу кик. Ово је највећи успех српског кик бокса у последње 32 године, колико и постоји овај спорт код нас", истакао је Пелевић.

Пријему су присуствовали и генерални секретар и спортски директор Кик бокс савеза Србије Петар Петровић и Миодраг Јотић, тренер репрезентације Невен Дондур, као и освајачи медаља Анди Ђурђевић, Александар Менковић, Данијел Мемедовски, Слободан Мијаиловић, Стефан Анђелковић, Саша Полугић, Саида Буквић, Ајла Лукач и Јована Миловановић.

Top