Перуничић доделио медаље младим шампионима

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић присуствовао је свечаном проглашењу победника и уручио је медаље шампионима Државног првенства Спортских игара младих, на Ади Циганлији.

У оквиру ове, сада већ традиционалне манифестације која спаја децу региона, основци и средњошколци из Републике Србије последњих пет година учествују у такмичењима у десет спортских дисциплина (мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах).

„Част ми је и задовољство што сам данас овде, на Спортским играма младих. Ова веома значајна манифестација уклапа се у први приоритет Стратегије развоја спорта коју је израдило наше Министарство, а то су деца и млади, јер подстиче бављење спортом и афирмише здрав начин живота младих који су наш највећи потенцијал“, истакао је државни секретар.

Перуничић је нагласио да су овакве манифестације један од најбољих начина помоћи спорту, јер су рекреација, физичка активност и подстицање деце и младих на бављење спортом од великог значаја за здравље нације и додао да се искрено нада да ћемо заједничким радом успети да је подигнемо на још виши ниво, на радост свих учесника.

Спортске игре младих су највећа манифестација за децу и омладину на овим просторима, као и највећа манифестација аматерског спорта у Европи призната од Међународног Олимпијског комитета чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства и окупљање што већег броја деце и младих од седам до 14 година. Под слоганом „Живимо живот без дроге, јер дрога узима живот“ ове игре омогућавају најуспешнији појединцима и екипама да путују на бесплатно мини летовање као учесници Великог међународног финала које се одржава у Сплиту.

 

 

Top