Параолимпијски школски дан у Школи ,,Руђер Бошковић” - Храбри не спуштају главе!

Школа ,,Руђер Бошковић” одржала је девету по реду традиционалну хуманитарну манифестацију ,,Хуманост на делу у дечијем оделу”. И ове године традиционалну хуманитарну манифестацију организовали су заједно са представницима Параолимпијског комитета који су својим присуством и учешћем, дали велики допринос у подизању хумане свести. Циљ манифестације је промоција параолимпијских вредности међу школском децом и њихово упознавање са параолимпизмом, правима и могућностима особа са инвалидитетом.

На свим теренима организоване су спортске активности, а централно место припало је  аукцијској продаји рукотворина наших ђака која има за циљ да сакупљеним средствима помогне деци и младима из ,,Свратишта” и ,,Дневном боравку Чукарица” за децу и омладину ометену у развоју.

Акцију су поред прослављених српских спортиста параолимпијаца на челу са нашом најтрофејнијом стонотенисерком Браниславом Пекић Ранковић својим присуством подржали и државни секретар у Министарству за спорт господин Марко Кешељ, председник ПОКС-а Зоран Мићовић, Дамир Кахриман прослављени спортиста голман,  Душан Цветиновић прослављени фудбалер многих иностраних клубова, Бранко Кокир истакнути рукометаш и многи други.

„Желим да поздравим све присутне у име Министарства спорта Републике Србије и моје лично име. Министарство спорта је увек ту да подржи и помогне све врсте манифестаија хуманитарног карактера, посебно у параолимпијском спорту, где сви имамо задатак да се подигне свест о параолимпијском спорту. Спорт развија хуманост и чини да будемо бољи људи, а један од доказа је управо и ова манифестација која је управо таква и традиционална. Спорт нас спаја, чини друштвенијим и бољим у сваком погледу” – рекао је на свечаном отварању манифестације ,,Хуманост на делу у дечијем оделу” државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ.

Top