Отворено Светско првенство у пливању перајима и брзинском роњењу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је свечаном отварању 20. Светског првенства у пливању перајима и брзинском роњењу за сениоре које организује Савез организација подводних активности Републике Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и Града Београда. Ове године, Београд ће бити центар такмичења светских асова у пливању перајима од 16. до 23. јула на базену Милан Гале Мушкатировић, као и на Ади Циганлији, где ће бити одржан маратон од 6.000 километара, што је једна од највећих атракција овог првенства.

„Јако смо срећни што се овогодишње првенство одржава у српској престоници и што имамо прилику и част да угостимо чак 400 такмичара и врхунских спортиста из 40 земаља света. Надам се да ће ово такмичење бити још један корак ка заслуженом укључивању овог спорта у програм Олимпијских игара. Свим такмичарима желим срећу и успех, као и да поред постигнутих резултата уживају у нашем главном граду и стекну нова сјајна искуства“, изјавио је на отварању министар Вања Удовичић.

Први пут у историји ово такмичење ће бити преношено уживо на националној ТВ станици и на јутјуб каналу Међународног олимпијског комитета.

 

 

 

 

Top