Отворена Атлетска дворана!

„Трећи спорт у Србији добија своју кућу и базу, где ће нови шампиони кренути стопама будућих, али и оних чије смо резултате гледали широм отворених очију. Имао сам прилику да разговарам са човеком који је својом визијом предвидео да овакво здање треба да постоји у Београду, са покојним Фрањом Михалићем. Он је претрчаним километрима утабао стазу, а уз резултате шампиона попут Данета Корице, Слободана Бранковића, као и свих оних шампиона који нас и данас усрећују највећим резулултатима, никад нисмо сумњали да ће то направити“, рекао је Удовичић.

Пројекат изградње Атлетске дворане финансирало је Министарство омладине и спорта док је земљиште уступило Министарство одбране и војске Србије.

„Највећи бенефит јесте да атлетичари не морају да иду у иностранство да би се припремали. Добијају своју кућу и место одакле ће кретати, али и где ће их увек дочекивати они осмеси и ова деца која су и главни разлог зашто градимо. Иза сваког појединца стоји огроман тим, труд и рад, и захваљујем се свима који су учествовали у комплексности објекта. Наша Атлетска дворана се сада узима за пример у Европи, и сматрам да је ово објекат пред којим ћемо дићи главу и с поносом рећи да смо из Србије“, истакао је Удовичић.

Top