Оnline платформа Млади су закон

Програм МЛАДИ СУ ЗАКОН је национални програм волонтирања младих Министарства омладине и спорта, који од 2010. кроз локалне омладинске волонтерске пројекте (ОВП) и националне/међународне волонтерске кампове подстиче активизам и волонтирање међу младима, стицање вештина за лични развој и бољу запошљивост, а даје и значајан допринос младих одрживом развоју локалних заједница. У програм је сваке године укључено преко 40 организација и 1500 младих широм земље у више од 60 општина, а само у 2017. години се реализују 125 омладинских волонтерских акција и 34 међународна волонтерска кампа.

 

Велико нам је задовољство да објавимо да је са радом почела 

Циљ покретања онлајн платформе је да младима приближи могућност активног учешћа у животу сопствене заједнице користећи алат примерен дигиталном добу какво је данашње. Ова платформа осмишљена тако да одише духом циљне групе којој је и сам програм Млади су закон намењен.

Онлајн платформа mladisuzakon.rs настала је као одговор на потребу да се информације о свим активностима овог сложеног програма нађу на једном месту и пружа следеће могућности:

  • преглед мапе на којој се налазе све активности овогодишњег програма
  • могућност да се циљано прегледају активности по округу, времену реализације и слично
  • преглед кратких описа свих активности и њихову ГПС локацију

Платформа је намењена свим заинтересованим грађанима и грађанкама и омогућава свима који желе да се врло једноставно прикључе некој од активности и дају свој допринос:

  • Као учесници у некој од активности
  • Кроз онлајн волонтирање
  • Спонзорством или донацијом

За сваку активност на пројекту могуће је видети време и место одржавања као и листу потребних ствари и/или услуга да би се активност што успешније реализовала.

Од 2010. године, током реализације програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, спроведено је више од 1300 омладинских ад-хоц волонтерских пројеката реализованих од стране удружења младих и неформалних омладинских група а од 2014. године до септембра 2017. године реализовано је укупно 127 међународних волонтерских кампова уз подршку Младих истраживача Србије – Волонтерског сервиса Србије у којима је учествовало више од 900 волонтера из 25 земаља и више од 1000 младих из Србије и поклонило више од 88.500 волонтерских сати.

Top