Омладински форум „Млади и дијаспора“

Датум: 16.05.2016 | Категорија: Омладина,

У Ечкој, надомак Зрењанина, од 8. до 11. маја реализован је Омладински форум „Млади и дијаспора“. Министарство омладине и спорта је ову активност реализовало у оквиру пилот пројекта „Млади и дијаспора“, који је саставни део вишегодишњег програма „Укључивање миграција у националне развојне стратегијеˮ – друга фаза (2014-2017).

Програм спроводи Међународна организација за миграције (ИОМ), уз финансијску подршку Швајцарске развојне агенције (СДЦ), а Омладински форум је организован са циљем да се успостави и ојача сарадња са нашим младима у дијаспори, односно да из ове сарадње проистекну неке конкретне идеје и предлози нових заједничких активности и услуга које би у будућности могле да буду успостављене и реализоване на локалном нивоу.

Форуму у Ечкој присуствовало је готово 40 учесника из земље и иностранства (дијаспоре). У пројекат су укључени представници КЗМ Лесковац, КЗМ Кладово, КЗМ Нови Пазар, КЗМ Лапово и КЗМ Стара Пазова, укључујући и представнике младих из Минхена, Беча, Истанбула, Братиславе и Париза. Током радног дела Форума припремљени су први радни предлози активности које ће бити заједнички реализоване током овог лета. Финални предлози ових мини пројеката биће усаглашени током јуна, када су планиране студијске посете и упознавање са животом и радом наших младих у дијаспори.

Назад

Архива вести