Округли сто поводом процеса измена и допуна Закона о младима

Датум: 29.05.2014 | Категорија: Омладина,

У Министарству омладине и спорта данас је одржан округли сто на тему измена и допуна Закона о младима, који је окупио релевантне актере омладинске политике.

Данас су на скупу своје сугестије и предлоге давали представници удружења младих,координатори канцеаларија за младе, представници средњошколаца и студената, као и представници Сталне конференције градова и општина и Савеза самосталног синдиката Србије.

 започео процес измена и допуна Закона упућивањем позива свим релевантним актерима који активно спроводе омладинску политику да Министарству доставе своје предлоге и сугестије.

Министарство омладине и спорта је почетком априла удружењима младих, за младе и њиховим савезим, као и канцеларијама за младе упутило позив за консултативни процес измена и допуна Закона, у којем ће прилику да учествују имати сви заинтересовани.

Будући да желимо да чујемо мишљења свих група младих, формалних и неформалних у циљу укључивања шире јавности у процес измена и допуна, овим путем позивамо све заинтересоване који нису били у могућности да присуствују округлим столовима, да своје коментаре доставе попуњавањем упитника доступног на следећем линку. На тај начин ћемо стећи увид у потенцијалне недостатке постојећег Закона о младима и заједнички радити на унапређењу законодавне регулативе у наредном периоду.

Сви заинтересовани могу слати своје коментаре до 5. јуна на имејл адресу omladina@mos.gov.rs. Назад

Архива вести