Одржана конференција „Локалне заједнице у области спорта"

„Налазимо се у времену када нам је одговорност према трошењу јавних средстава највећа. Данас све почиње и завршава се са финансијама. Министарство омладине и спорта не располаже великим буџетом, он износи само око 0,5% буџета Републике Србије, те зато желим да тачно знамо где је уложен сваки динар који се да за спорт – то се зове одговорно понашање према спорту и спортистима које ова Влада итекако показује, и желим да у томе истрајемо“, рекао је Удовичић.

06

Због тога је важно да, према речима министра, рад локалних самоуправа и њихов Програм развоја спорта буде усаглашен са Националном стратегијом и њеним основним приоритетима. Он је подсетио да је Србија са разлогом „земља спорта“.

„Наши спортисти су у прошлој години, према подацима националних спортских савеза, освојили укупно 709 медаља у 55 категорисаних спортских грана, од чега је чак 225 златних. Освојено је 26 медаља у 10 спортова у олимпијскм и параолимпијским дисциплинама. У Србији су организована 42 међународна и домаћа такмичења“, нагласио је Удовичић.

Udovičić - Konferencija

Он је додао и да је Министарство организовало кампове у 54 спортске гране у којима је учествовало преко 2.500 младих перспективних спортиста. Министар је говорио и о очекивањима за Олимпијске игре наредне године.

„Идућа година треба да нам да видљив доказ резултата нашег ангажовања. Надам се да ће наши спортисти испунити премијерову и моју прогнозу – из Рија ћемо се вратити са дупло више одличја него из Лондона. Веома ми је драго да се до овог тренутка за Рио квалификовало 66 спортиста“, казао је Удовичић.

Konferencija

На конференцији присутнима су се обратили и амбасадор Мисије ОЕБС-а у Србији Петер Буркхард и председник Сталне конференције градова и општина професор доктор Зоран Перишић.

Top