ОДРЖАНА ГОДИШЊА СВЕЧАНОСТ СПОРТСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА

Традиционалном Годишњом свечаношћу, Спортски савез Београда је у присуству великог броја званица из спортског и јавног живота заокружио годину и уручио признања за постигнуте спортске резултате и спортски допринос у 2022. години.

Државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ је поздравио присутне, честитао на свим оствареним успесима и пожелео да у будућности бележе врхунске резултате као и до сада.

За најбољег спортисту проглашен је теквондиста Махди Хобадаши из Теквондо клуба „Галеб“, за најбољу спортисткињу одбојкашица Бојана Дрча, а најуспешнији параспортиста Петар Миленковић. Најбољи спортски клуб у 2022. је ватерполо клуб „НОВИ БЕОГРАД“, чији је директор Слободан Соро примио признање које му је уручио државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ.

Додељена су и признања за најбоље младе спортисте до 20 година: веслачима Михајлу Дедићу и Немањи Лулаџији и младој атлетичарки Ангелини Топић. Награду за животно дело добио је Петар Стакић, дугогодишњи спортски радник и доајен српског рекреативног спорта. Награду му је уручио Дане Корица.

Председник Спортског савеза Београда Ђорђе Пејчић је истакао да су годину за нама обележили бројни спортски догађаји, нове титуле, успеси и медаље, када је град Београд био покровитељ преко 32 велика спортска такмичења као што је: Светско дворанско првенство у атлетици, Светско првенство у рвању, Европско првенство за јуниоре у кајаку, Светски куп у веслању, Европско првенство за младе у стоном тенису и преко 60 такмичења Трофеја Београда у исто толико спортова.

Додељена су и посебна признања за допринос у спортском новинарству новинарима Јовану Секулићу и Ивану Цветковићу. Свечаност која је уприличена у хотелу „Голден Тулип Зира“, увеличао је хор Браћа Барух под вођством Стефана Зекића.

Top