Одржана десета седница Савета за младе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић председавао је данас десетом седницом Савета за младе, на којој су чланови Савета информисани о најважнијим активностима и постигнутим резултатима у области омладине током 2018. године, активностима реализованим између две седнице Савета за младе и о плановима и приоритетима рада за наредну годину. Такође, на седници је представљен и Извештај са омладинске конференције „Подстицајно окружење за младе”, одржане 14. децембра, са закључцима и препорукама за унапређење положаја младих у Србији.

„Препоруке и закључци који су представљени на Конференцији у Београду и сада члановима Савета су значајни за унапређење положаја младих у Србији. Савет за младе ће и даље настојати се да се глас младих чује и уважи, да млади могу да учествују у изради, спровођењу и праћењу реализације јавних политика“, истакао је председник Савета, министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Министарство омладине и спорта организовало је омладинску конференцију „Подстицајно окружење за младе” у сарадњи са удружењима - Кровном организацијом младих Србије, Националном асоцијацијом практичара/практичарки омладинског рада, Националном асоцијацијом Канцеларија за младе и Младим истраживачима Србије.

Конференцији је претходила дводневна радионица у Омладинском спортском кампу Караташ, на којима је учествовало преко 80 младих из Србије и Републике Српске који су кроз размену примера добре праксе разговарали о одрживости омладинских политика и међународним перспективама.

На седници Савета је усвојен и Извештај о раду Савета за младе о активностима реализованим по Националној стратегији за младе у 2017. години, те упућен позив члановима Савета да доставе своје прилоге о активностима које су спроведене током 2018. године.

Top