Oдржан састанак са међународним партнерима поводом разматрања првог нацрта нове НСМ

У Палати Србија у организацији Министарства омладине и спорта одржан је округли сто на коме је са међународним партнерима разматран први радни Нацрт нове Националне стратегије за младе. Више од 20 експерата ОЕБС-а, УНИЦЕФ-а, ГИЗ-а, Швајцарске развојне помоћи и других организација и институција дало је сугестије како би Стратегија понудила што квалитетнија решења.

Састанку је присуствовала и Снежана Клашња, помоћник министра за омладину у Министарству омладине и спорта која је обавестила учеснике о процесу припреме за израду нове Националне стратегије за младе и упознала их са до сада пристиглим коментарима, даљим корацима и роковима.

Клашња је подсетила да је Национална стратегија за младе документ који је израђен за период од десет година, од 2015. до 2025. године, са трогодишњим акционим планом.

“То ће бити стратешки оквир државне политике када су млади у питању и јако је важно што га припремамо заједно са младима. Ово је прилика да чујемо и ваше сугестије и искуства са међународног плана, желећи да пронађемо најбоља решења за омладине Србије”, закључила је помоћница министра Клашња.

 
Top