Одржан први састанак Управног одбора пројекта „Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”

Дана 13. септембра 2022. године одржан је први састанак Управног одбора пројекта „Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”, који у оквиру немачке развојне сарадње у Србији спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у партнерству са Министарством омладине и спорта.  

Уз председавање Министарства омладине и спорта, Управни одбор чине представници ГИЗ -а из пројекта Перспективе за младе у руралним срединама у Србији представници релевантних ресора: Министарства за бригу о породици и демографију, Министарства за бригу о селу, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и представница Сталне конференције градова и општина. 

Управни одбор фермиран је у циљу боље координације активности и очекиваних резултата пројекта са са програмима и иницијативама које спроводе остала министарства.

Пројекат је намењен младима од 18 до 30 година старости, укључујући и осетљиве групе до 40 година старости и има за циљ њихово активно учешће у обликовању њиховог окружења.

Пројектом су планиране различите мере подршке које се спроводе у следећим регионима: Западнобачком, Пчињском, Јабланичком, Топличком, Зајечарском, Борском, Браничевском, Подунавском, Колубарском, Златиборском, као и на територији градске општине Обреновац.

Top