Одржан Информативни дан о образовној компоненти Еразмус+ програма

Присутне представнике образовних и научних институција поздравили су министар просвете, науке и технолошког развоја, Срђан Вербић, помоћница министра за омладину, Снежана Клашња и представница Делегације Европске уније у Србији, Јелица Цолић.

Говорећи о досадашњој сарадњи институција на спровођењу Еразмус+ програма у Србији, Клашња је указала да овај програм може да понуди одговор на бројна питања која се тичу младих људи и њиховог формалног и неформалног образовања, мобилности у склопу високог образовања и радне мобилности, а све зарад боље запошљивости младих данас, грађења капацитета институција за високо образовање и различитих креативних пројеката из области образовања, омладине и спорта.

IMG_20151020_102529_edit

Током Информативног дана, учесницима је дат преглед могућности које су доступне институцијама и организацијама из Србије, са освртом на претходна искуства и примере добре праксе, а укратко је представљена и омладинска компонента Еразмус+ програма, како би сви присутни добили јасан увид у саму структуру Програма и његове приоритете. 

Национaлни информативни дан о образовној компоненти Еразмус+ програма увод је у локалне радионице које ће се одржавати по већим градовима широм Србије до краја 2015. године.

Top